ingridmia.blogg.se

30 april.

Kategori: freiburg

det är valborg och hemma i lund sitter säkert alla redan i stadsparken, dricker öl, vin, cider, dansar, kramas, umgås och sjunger. här sitter jag. ensam, vilsen, nedstämd och spenderar kvalitetstid med översättningsplugg inför fredagens tenta, vilken kommer gå åt skogen. våra lärare är ytterst flummiga med det administrativa som vanligt. de har bytt datum för tentan tre gånger inom loppet av en vecka. först skulle det vara på torsdag. sedan flyttade de den till idag. sen flyttade de den till onsdag nästa vecka. och idag flyttade de den till fredag. förstår ibland inte vad dieter och klaus håller på med. de verkar ju kunna göra lite som de vill med allt. delkurser, tentatider osv. så hade det aldrig gått till på lunds universitet. åh vad jag saknar lu. sån tur är väger faktumet upp att jag tycker om filosofi (en delkurs klaus tryckt in som egentligen är waaaaay för hög nivå, tänk er att läsa Kants originaltexter) och att jag faktiskt bor i Tyskland och är omgiven av språket hela tiden. det är så himla värdefullt, fint, vackert och jag älskar det. så det väger upp. men universitetsmässigt föredrar jag lund. men där finns ju inte språket på samma sätt.

men nu borde jag ju plugga. även om jag verkligen inte orkar eller vill och jag känner mig så fruktansvärt ensam, vilsen och nere. måste. ska sörpla kaffe i alla fall.

27 april.

Kategori: freiburg

Det är lördag. Det är tentaplugg. Det är saknad efter Zoegas skånerost, gifflar och pappas korvstroganoff. Det är regn och rusk. Men ikväll ska vi på bio och jag ska äta köttbullar på IKEA samt handla kanelsnäckor. Så det är rätt fint ändå. Och har suttit i nya favoritområdet (som vi hittade av en slump igår) på ett mysigt café (ena bilden), pluggat och druckit kaffe. De spelade bland annan bra musik Movits! Himla bra. Andra bilden är mitt magnifika lördagspluggface.

26 april.

Kategori: freiburg

Språkhistoriatentan är gjord och det är fredag. På tisdag är nästa tenta och på onsdag muntligt prov. =tentaplugg hela helgen. Men först lite lugn, jos fritz,kaffe, lite öl, en cocktail och fredag.

20 april.

Kategori: freiburg

Tentor närmar sig och jag tentapluggar mest hela tiden, skriver arbeten, läser böcker, dricker öl och planerar min sista tid här i denna vackra stad. Helgen mina kära föräldrar var här (så himla fint, önskar att de var kvar) bokades tågbiljetten hem till Sverige. Den 26e maj tar jag nattåget mot Köpenhamn och är framme den 27e. Bara trettiosex dagar kvar. Känns så himla konstigt, läskigt, skönt, skrämmande och tråkigt. Allt på samma gång. Ska ju bli skönt att komma hem till Sverige men också tråkigt att lämna Freiburg. Kommer sakna folket, tyskan och staden så himla mycket. Kommer bli sådan omställning att inte ha det tyska språket omkring sig hela tiden och det jobbigaste är att jag ju tycker om att ha det omkring mig, tala det osv hela tiden. Jag trivs så fint med det. Känns inte alls lika kul med svenska. Menmen. Svensk som jag ju faktiskt är kände jag det stora suget efter köttbullar, potatismos, gräddsås och lingonsylt denna lördag så vallfärdade till IKEA och åh så värt, än en gång (åkt dit två gånger nu bara för att äta köttbullar.. hehe). Köpte med mig IKEAs egna gifflar hem också, så värt, hoppas jag. På schemat står nu att plugga, äta gifflar, hänga tvätt och dricka thé. Helt okej lördag. Har dock fått lite för lite plugg gjort... men det får gå.

God Jul osv
//trött och ynklig tjej

Världens finaste föräldrar har varit på besök i staden.

Kategori: freiburg

10 april.

Kategori: freiburg

Är mest trött hela tiden. Har massor att göra. Min vardag ser ungefär ut så mycket som föreläsning, mat, kaffe, plugg, stress, läsning, trötta ögon, mat, sova. Det är inte mycket mer. Imorgon kommer äntligen mina underbara föräldrar. Det ska bli fint. Längtar.

7 april.

Kategori: freiburg

Spenderar söndagen på Starbucks med filosofiplugg och kaffe.

3 april.

Kategori: freiburg

1 april.

Kategori: då, nu och sen

Är tillbaks i min vardag med tyska och utan internet. Tog mig till stan för att avverka ärenden men hade ju såklart helt glömt att det är den förste april och att allt då är stängt. Läuft. Får fixa det imorgon istället. Sitter i alla fall igen på mitt trogna Starbucks med mitt fina kaffe. Kom hem igår vid tolv efter en lagom omtumlande resa men nu är jag på plats i min fina stad igen. Har saknat Freiburg och tyskan. Det var nog bra att ta en paus, lite miljöombyte. London och Prag var helt underbart och ack vad fattigt jag ska leva nu i april, men det är det värt.

Tills söndag ska jag ha skrivit en filosofiuppsats och på torsdag börjar vi med Sprachgeschichte. Ska bli intressant med språkhistoria men känns som att det kommer bli svårt. Men så är det ju. Det heter ju inte fortsättningskurs/B-kurs för ingenting. Har tagit helt paus från plugget under resan, tog inte med mig någonting. Så förutom att jag pratat lite tyska automatiskt hit och dit och pratade även lite tyska med en taxichaufför i Prag så har det varit en riktig omställning. Svårast var det när man skulle beställa mat de första dagarna, tyska smet in här och var, men man vande sig såklart.

Och helgen efter denna veckan kommer mina underbara föräldrar hit. Vet inte hur jag ska förklara hur underbart det känns. Saknar dem så. Ska bli så fint att bara få vara med dem och krama dem så mycket jag vill.

Så det är dagsläget. Jag är tillbaks i pluggvardagen i mitt fina Freiburg. Det är vårväder, solen skiner och det känns bra. Ångesten av att det inte är mycket tid kvar och att det är så mycket att göra kryper i mig. Men ska det väl vara.