ingridmia.blogg.se

flytt

Kategori: då, nu och sen

Om en halvtimme flyttar jag. Än en gång. Borde nästan få pris i hur mycket jag flyttat det senaste året. Men jag kan ju inte neka att jag gillar det. För det är så kul med nya äventyr. Nya miljöer. Nya ställen. Nytt folk. 
 
Inte för att Lund är ett nytt ställe för mig men det är en ny kurs, en sådan i stil jag aldrig studerat förr. Ny institution. Nytt folk. Ny lägenhet. Nytt äventyr, kort sagt.
 
Idé och lärdomshistoria. Kulturanatomen. Kommer bli så himla bra. Ska dela lägenhet, en trea, med en äldre kille , ute på Kämnärs. Ett område jag inte bott på innan och har aldrig bott med en kille innan. Ska bli så himla kul. Ser så mycket fram emot denna att jag inte vet riktigt vad.
 
Men nu säger jag hejdå till Hamstad, packar det sista och laddar inför äventyret som komma ska. Åh vad fint det ska bli att komma till Lund igen, på heltid. Saknar min hemstad.

sista kvällen.

Kategori: då, nu och sen

imorgon bitti åker hon. Har inte riktigt fattat det ännu. även om vi varit ifrån varandra länge förut. långt ifrån varandra dessutom. det är ändå jobbigt. kommer sakna henne mer än någonsin. världens bästa vän.

ålderslös och tvång.

Kategori: drömmar

Dagarna går. Morgon, middag, kväll. Men knuten tycks inte lösas upp. Allt är lika, om inte mer, rörigt som förr och jag vet inte hur jag ska leda mig rätt. Allt blir ju bara så fel. 
 
Det är inte lätt att försöka få folk runt omkring sig, i ens närhet, att förstå vad som egentligen pågår i huvudet på en. Speciellt inte när man själv inte helt förstår det. Jag vet att allt är rubbat, att inget är normalt. Även om jag verkar fungera normalt. Tvångshandlingar och andra psykiska vridningar är så lätt att dölja för allmänheten. Och ändå är de där. Och jag vet att det är svårt för andra att förstå hur det känns. Hur mycket panik, ångest och stress dessa rubbningar orsakar. Hur lite kontroll man har. De är som att någon eller något annat styr en och det är så ofta jag bara vill fly från mina tankar. Från mig själv. Det enda som håller mig på ett någorlunda spår framåt är Lund, mina marinbiologdrömmar och den nästkommande terminen. Det är det jag lever på. Det enda jag får kraft ifrån. 
 
Det enda jobbiga med att flytta till Lund igen är att bästis inte kommer vara där denna gången. Min andra hälft. Jag har ännu inte insett att hon faktiskt åker iväg långt långt på obestämd tid. Ikväll blir sista gången jag träffar henne. Imorgonbitti åker hon. Det blir sista måltiden, sista natten och sista kramarna. Frågan är inte om jag kommer bryta ihop. Frågan är när. 
 
Att mitt i allt inse att min äldsta bror faktiskt flyttat till Finland är inte det lättaste heller. När vi sa hejdå kändes det som att vi skulle ses igen, dagen efter. Men så var det ju inte. Och det visste jag. Ändå sitter jag här med samma känsla. Men han har ju flyttat. Vi kommer inte att ses imorgon.

På lördag flyttar jag. Jag längtar så himla mycket. Vill bara komma igång med terminen, leva studentlivet, skita i allt annat. Bara vara där, plugga, skriva, läsa, lära känna nytt folk, lära mig fantastiska saker. VIll bara ha allt klart inför flytt.
 
Jag ska ju även lyckas inse att jag fyller tjugo om två och en halv vecka. Det ligger inte heller riktigt rätt i mitt huvud. Det enda jag kan tänka på är Lund, Liverpool och kaffe. Några dagar efter min födelsedag åker jag och min andra bror till Liverpool i några dagar. Ska bli så fantastiskt. En dröm. Så inte så konstigt att jag ser mer fram emot det än min födelsedag? Fick i varje fall mitt första grattis när jag var på banken i förrgår. Det var väl fint. Men ändå. the big two o. Jag? Mia? Tjugo år gammal? Nej. jag är hellre bara som jag är. Ålderslös. 

14 augusti.

Kategori: rädsla

jag skulle ärligt kunna tro att jag är en förlorad själ.
en sådan som aldrig kommer hitta sin plats i universum.
en sådan som för alltid är och kommer att vara vilsen.
så känner jag mig. jag är vilsen och har ingen plats. 
 
jag vill väl egentligen heller inte ha någon plats och har inget emot att vara mer eller mindre vilsen.
men ibland blir det bara så konstigt. så hemskt. så mörkt. 
och allt för ofta har jag den senaste tiden fallit ner i det där mörka, i hålan, i gropen. 
det där jag inte vet. det där jag aldrig kommer förstå. mig själv. rädslan.
rädd för mig själv. bara så himla rädd. 
 
jag behöver inte förstå världen, jag behöver inte förstå någonting. förutom mig själv. jag vill bara förstå det där som kallas jag
varför är jag som jag är? varför gör jag som jag gör? varför förstör jag mig själv?